HTML

Gergő blogol

Ezt a blogot három korábbi írásom kapcsán indítom, amelyeknek újra aktualitása lett számomra. Hogy hová jutunk? Az élet számtalan területét érinteni fogom. Ahogy én látom..

Friss hozzászólások

2010.07.31. 22:56 GGerg

A szülinapos, az érdekességek és a Jensen

Tegnap bementünk két ügynökségbe.

Az egyikből elküldtek, mert nincs tapasztalatunk (megint ez az idióta indok), a másikban is csak módjával adagolták a kedvességet, de kaptunk hétfő reggelre időpontot a regisztrálásra. Itt is az angol jogsit kérték volna (?). Lesz ilyenem, de előbb NI-szám lesz, aztán háziorvos keresés, majd utána jogsi. Mindegy.

Viszont tegnap volt a Sárkányom szülinapja, vettem neki egy Gucci Flora parfümöt (az a kedvence) és egy bögrét.

Az utóbbi pár napban Ági sütött-főzött is, szerdán tejszínes-mustáros csirkét, tegnap előtt virslis kifli, tegnap rakott krumplit, ma pedig bundában sült húst. Utóbbi nagyon jól sikerült, mert pont itt volt a háztulaj fia és annak haverja, megkínáltuk őket is, úgyis gyakorolni kell a nyelvet. Fiatalságuk ellenére elég jól értem őket. És jött egy régebben itt lakó csaj (a tulaj barátnőjének barátnője), aki adott jó tippeket. Ettünk egy jót:)

Képek az elmúlt két napból:

1. kép: A szülinapos Sárkány (23)

2. kép: Egy gyönyörű állapotú Jensen Interceptor a hasonlóan jó karban lévő szülinapossal

3. kép: Jensen Interceptor hátulról

4-5. kép: Ilyen régi Protont még nem is láttam (egy időben a 90-es években nálunk is lehetett Protont kapni, egyébként maláj autógyár, kezdetben Mitsubishi utángyártással, övék a Lotus márka is jó ideje)

6. kép: Angliában nem emelnek ám ilyen buzi nagy síremlékeket, mint nálunk (a belem kifordul tőlük)

7. Ilyen kis kihajtható kiöntője van itt a mosópornak

 

 

6 komment

Címkék: anglia kikapcsolódás


A bejegyzés trackback címe:

https://gergoblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr962190174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayin 2010.08.03. 14:06:33

Miert idiota indok az, hogy elkuldenek azzal hogy nincs tapasztalatod? Ha te ki akarod festetni a lakasodat, akkor egy szakacs lanyt veszel fel a munkara vagy egy szobafestot? Persze hogy azt, akinek van tapasztalata. ennel jogosabb indok szerintem nem is letezik. Amugy sok sikert a kereseshez, ha leirod hogy milyen teruleten keresel talan tudok segiteni.

tixar 2010.08.04. 00:11:17

@Ayin: pedig ez itt tényleg egy adu-ász. Személyes tapasztalatom szerencsére nincs, de elég sokszor hallom, hogy az angol cégek nagy részének (és a közvetítőknek még inkább) tényleg az a mániájuk, hogy csak az tudja csinálni, aki pont ugyanezt, ugyanígy csinálta már.

Az se rendkívüli, hogy ha esetleg még be is tudod bizonyítani, hogy egész Európában nem találnak olyan embert, aki ezt jobban csinálná nálad, akkor hümmögnek, majd "hát, lehet, de Angliában még nem csinálta."...

Ayin 2010.08.04. 13:09:02

de miert baj az hogy elvarjak a tapasztalatot? egyetertek hogy europai tapasztalatot el kell fogadni. De ha te csak ugy bemesz es azt mondod hogy te meg tudod csinalni de nincs tapasztalatod, miert hinnek el?

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2010.08.04. 14:29:32

@Ayin:

De könyörgöm! Ezek buták, mint a f.....-om! Hát nem bankigazgatónak jelentkezem!

Gyerekek, kukásnak nem vesznek fel, mert nincs tapasztalatom... Mi kell ahhoz? Ha elbírom tolni vagy húzni a kukát, akkor meg tudom csinálni. Ebben az esetben max. az lehet a gond, hogy nem bírom az 50 kilót elhúzni...

Miről beszélünk???

tixar 2010.08.05. 01:28:23

@Ayin: most ez hogy van, mindenki tapasztalattal született? Üzleti szempontból biztos kisebb kockázatnak tűnik, hogy azt válasszák, aki már csinálta ezt, de ez csak addig működik, amíg van egy munkanélküli-bázis, aki akar is munkát.

Pl. egy helyi újságban láttam egy hirdetést, valami sofőrsegéd, vagy ilyesmi.

Követelmény: must have previous experience in multi-drop delivery, London area.

Tehát itt is csak az jó nekik, aki már most is ez csinálja. Valószínűleg mit várhatnak el?

a- ismerd kb. melyik irányítószám merre van
b- tudd kb. mikor merre nem érdemes menni (mikor van dugó)
c- megismerd a házszámokat, lakás-számozásokat, kaputelefonokat,
d- tudd, mikor adhatod oda valakinek a szállítmányt, hátha mégse ő a lakó

Egyedül b tűnik olyannak, amit józan ésszel, vagy GPS-szel nem lehet pótolni. Viszont a London area van akkora, hogy ha eddig ilyesmit csináltál dél-kelet Londonban fél éve, semmit nem segít északnyugaton ma.

Reális elvárni, hogy az az X ember (nyolc? nyolcszáz?) alkalmas csak erre a munkára, aki már most is ezt csinálja?

Az egyik magyarázat az, hogy náluk tényleg nem hiszik el, hogy valaki annyira talpraesett, hogy mindent megcsinál, ha kell, és nem kell listát írni arról, hogy milyen fajta ajtón hogy kell csengetni/kopogni. Ez legyezi a saját hiúságom, szóval szerintem ez az indok :)

(Egy másik ok lehet, hogy a valóban talpraesettek tényleg behazudják, és referenciát is hoznak róla, ezért mindig úgy néz ki, hogy van megfelelő munkaerő..)

Ayin 2010.08.05. 10:28:23

Arrol beszelek, hogy munkanelkuliseg van. Ha egy ugynokseg sofort keres, es tizbol het elotte mar dolgozott del londonban soforkent, persze hogy elkuldik azt, akinek nincs tapasztalata!
süti beállítások módosítása