HTML

Gergő blogol

Ezt a blogot három korábbi írásom kapcsán indítom, amelyeknek újra aktualitása lett számomra. Hogy hová jutunk? Az élet számtalan területét érinteni fogom. Ahogy én látom..

Friss hozzászólások

2011.04.14. 22:08 GGerg

Mostanában csak jó hírek vannak

Örömhírrel kezdeném: tegnap szólt Kuli, hogy szombaton déltől hatig dolgozhatok. A vasárnap még nem tuti, de mivel ma nem szólt, így attól tartok, hogy akkor unatkozni fogok.

Kell a pénz, mert vettem a tesómnak ajándékot, egy vezeték nélküli Sony fejhallgatót - holnap van a szülinapja. Ilyet akart már rég, úgysem vettem neki semmit névnapjára sem és itt a húsvét is. Utálom, mikor nincs ötletem arra, ki minek örülne, de most szerencsére van. És magamnak is vettem ma ebay-en egy új 500GB-os külső Toshiba merevlemezt. A boltban a nem igazán nagy nevű 55 font körül megy, ezt 36+3 fontért kapom meg. Főleg azért kell, mert a gépem még mindig reparálásra szorul és legyen mire menteni az adatokat. És amúgy is akartam rég, mert nem akarom, hogy esetleg valami hiba folytán elvesszenek a képeim, emlékeim.

Viszont az egyik litván munkatársam ajánlott egy szobát (vagy lakást, nem tiszta), amit a napokban megnézek).

A szombati munka miatt sajnos elmarad a Saab reparálása, mivel Andor vasárnap nem dolgozik (jó neki). Épp most hívott fel, fél órát beszéltünk. Arra kértem, hogy ha minden kötél szakad is, akkor is csináljuk meg az autót legkésőbb július előtt, mikor Ági érkezik.

Teendők:

- Rá kell nézni a szervóra

- A fék idegesítő csikorgását meg kell szüntetni

- Az eltolatott ajtómat rendbe kell rakni (ha már úgyis levesszük az ajtókárpitot, akkor meg kell vizsgálni és -állapítani a két oda tervezett hangszóró beépítésének szívásszintjét is)

- A görgőket végre tényleg ki kell cserélni

- A váltóbovdent is ki kell cserélni (el is felejtettem megírni, hogy múlt héten megjött az új, fasza, gyári bovden a márkakereskedésbe)

És munka függvénye, de ha minden jól megy, veszek két lengéscsillapítót is hátra, csak még nem tudom, hogy Sachs vagy Monroe legyen-e.

11 komment

Címkék: anglia munka külföld saab autó állás


A bejegyzés trackback címe:

https://gergoblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr342827009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirkó királyfi 2011.04.15. 00:39:18

Most közhelyes leszek, de a közhelyekben mindig sok igazság van. Látod, kitartottál, kemény voltál és ha lassan is (gyorsan csak a lottóötös jön - már akinek jön) hétről-hétre javul a helyzeted. Szerintem vitán felül büszke lehetsz magadra. Ezt te érted el, egy idegen országban és még messze nem értél célba, mert előbb-utóbb még jobb lehetőségeid lesznek. Szóval hajrá, szeresd és javítgasd a Saab-ot, élvezd az autózást, ha teheted, kirándulj (Birmingham-től nem is nagyon messze az ország legszebb helyei vannak, pl. Lake District, Peak District) és élvezd az életet, ha néha jut rá idő a munka mellett. Mert megérdemled. Full stop.

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2011.04.15. 17:49:26

@Mirkó királyfi: Különös érzékkel találod el mindig azokat a pontokat, mikor épp lelki támogatásra vagy egyszerűen csak megerősítésre van szükségem.

Te vagy az egyedüli, aki tökéletesen megértette, hogy miért Saab-ot vettem és miért költök rá annyit, amennyit.

Az ország legszebb helyeivel kapcsolatban írhatnál bővebben is, mert nyárra tervezem a kirándulásokat, most azért még próbálok spórolni.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2011.04.15. 21:05:13

Ági gondolom nem olvassa a blogot :)

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2011.04.15. 22:23:24

@gio: Most ez hogy jön ide? De olvassa:)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.04.16. 08:27:13

"...akkor is csináljuk meg az autót legkésőbb július előtt, mikor Ági érkezik..."

Valamiről lemaradtam?

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2011.04.16. 13:03:59

@GGerg: és a róla tett nyilatkozatok, a csajmustra meg az efféle történetek után még kimegy hozzád?

vagy ezeket megbeszéltétek azóta?

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2011.04.16. 13:49:51

@gio: Meg hát, majd megírom, fordulat következett be.

A csajokat mustrálni nem bűn:)

A nullasággal kapcsolatos nyilatkozatok valósak, azon át kell lendülnie valahogy. Más történt.

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2011.04.16. 13:50:49

@klarky: Egyébként kíváncsi voltam, reagál-e erre valaki és bejött a tippem:)

Mirkó királyfi 2011.04.17. 02:21:03

@GGerg: Keress rá a Lake Districtre, vagy a Peak Districtre a Google képkeresőjében, csodát fogsz látni. De nem csak a tájak gyönyörűek, fantasztikus, autentikus angol falvak vannak arrafelé, ha nem a sűrűjébe mész (Windermere), elképesztő hangulattal találkozhatsz. Mondjuk ezek a helyek _annyira_ azért nincsenek közel, de ha csak egy szabad napod és kirándulni való kedved van, akkor is érdemes beülni a Saab-ba. Ott van pl. Startford-Upon-Avon, Shakespeare szülővárosa (a sírja is ott van), gyönyörű, nagyon hangulatos hely és az tényleg nagyon közel van. Egy napos vasárnapon világlátó programnak igazán kiváló választás, legalább látsz egy kicsi igazi Angliát is, nem csak azt a ronda Birmingham-et (mondjuk Ágival, ha már úgyis megy ki hozzád ;))
De említhetném a Warwick Castle-t is, az is a szomszédban van, viszont az már pénzes kikapcsolódás (kb. Ł13-15?)

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2011.04.17. 13:58:15

@Mirkó királyfi: Stratford-Upon-Avon-ban már voltam, tényleg jó hely.

_Phoenix_ 2011.04.18. 00:10:51

A Warwick kastély tényleg gyönyörű hely. Csak ajánlani tudom! :) Főleg a Dungeon ;)
süti beállítások módosítása