HTML

Gergő blogol

Ezt a blogot három korábbi írásom kapcsán indítom, amelyeknek újra aktualitása lett számomra. Hogy hová jutunk? Az élet számtalan területét érinteni fogom. Ahogy én látom..

Friss hozzászólások

2010.09.20. 23:11 GGerg

Kiakadtunk. Nagyon.

Szar ez az egész. Az elkeseredett harc a túlélésért.

Ma nem keltünk korán, ennek ellenére nem aludtam valami jól. Bementünk a Citizen Advice Bureau-ba. Ami állítólag egy elég kemény iroda. Nem vettük észre. Azt mondták, szerdán menjünk vissza. Utána rendőrség, kiderült, hogy múltkor szinte hiába mentünk kétszer is. Elmondtuk, mi a baj, aztán vártunk. Sokat. Inkább elindultunk Borehamwood-ba. Ott nem tudnak segíteni, késő. Visszafelé hívtak a rendőrségről, hogy menjünk vissza. Visszamentünk, akkor is hiába vártunk, eljöttünk kaját csinálni, nem ettünk egész nap. Épp elkezdtük csinálni, mikor hívtak, mondtuk, hogy megyünk azonnal. Ott azt mondták, várjunk húsz percet, mondtuk, nem várunk, éhesek, fáradtak vagyunk. De hagyjuk a fenébe a feljelentést, mert még a végén mi kerülünk bajba. Úgysem hisz nekünk senki, mert nem angolok vagyunk és veszélyben is érezzük magunkat. Azt mondták, ez nem igaz. Ha meggondolnánk magunkat, menjünk vissza, segítenek.

Kijövet a rendőrségről látjuk, hogy az autón egy kerékbilincs van és az őr 120 (!) fontot követel rajtunk. Ekkor elég rendesen sírva fakadtam (később Ági is), hogy mi jöhet még. Végül nagy nehezen megbeszéltük az őrrel, hogy nagy bajban vagyunk, engedjen el, ha tud. Az utolsó pillanatban sikerült, de még utána is zokogtunk és csak annyit mondtunk, hogy azonnal haza kellene indulni. Egyébként nem értem, a parkolóház már be volt zárva és nem voltunk ott tíz percet... Valószínűleg az volt a baja, hogy amikor másodszor voltunk a rendőrségen, vettünk parkolószelvényt és az 18:49-ig volt érvényes. Sokkal hamarabb elhagytuk a helyszínt, de harmadik alkalommal visszatértünk oda és azt hitte, hogy ott parkoltunk egészen hétig és utána is.

 

A terv a következő: ha holnap találunk szállást, főleg kaució nélkül ott, ahol a munka van, az lenne az igazi, akkor megpróbáljuk. De két-három nap múlva már el kell döntenünk, hogy mi legyen. Ha minden igaz, a nemzetközi jogsi a héten megérkezik. És azzal el tudunk menni innen. Össze kell magunkat szedni lelkileg és anyagilag is, majd újra meg kell próbálni. Pedig a siker kapujában állunk, nekem már szerződéses állásom van... De az a helyzet, hogy így nem lehet folytatni, ilyen lelkiállapotban..

 

Jani, köszönöm az együttérző kommentet, könnyek között olvastam fel Áginak...

8 komment

Címkék: jövő anglia külföld szívás


A bejegyzés trackback címe:

https://gergoblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr692311398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZmanUK 2010.09.21. 09:33:09

A Citizen Advice Bureau egy olyan iroda ahol onkentesek dolgoznak. (Nem is feltetlenul ertenek a joghoz) Ezek az onkentesek meghallgatnak, es az adatbazisban kinezik hogy a helyzetedben mit erdemes tenni, de sajnos ok nem hivatalos szerv, ok csak tanacsot tudnak adni. (Bar abban jok)

A rendorsegrol pedig hiba eljonni. Ha feljelentest/bejelentest akarsz tenni akkor ott kell ulni, es tobbszor is nyomulni es megkerdezni hogy miert tart ennyi ideig. Ha elmentek onnan,tenyleg nem fognak veletek foglalkozni.

Amugy nem kell azt hinni hogy az angolok mas elbanas ala tartoznak, mert ez tenyleg nem igaz.

(Egyszer engem Budapesten a VIII. ker rendorsegen varattak hajnalban 3 orat ... nem volt kellemes)

Kitartas nektek, bizom benne hogy sikerul maradnotok

ga.ag 2010.09.21. 10:31:13

Sziasztok!

Csak úgy, mint Janó én is beleolvasok idönként a blogodba, kb. a dubai-i lehetöség kezdetétöl, de eddig én sem szóltam az olvasottakhoz.
A véleményem hasonló, mint az elöttem szólóké, NE adjátok fel, a gesztenyét magatoknak kell kikaparni és ez bizony nem megy könnyen....
Ezt én is tapasztalatból írom, bár mi "csak" Németországig jöttünk, de az elején (kb fél év) nekünk is nagyon sokat kellett küzdeni és egyáltalán nem volt biztos, hogy bejön. Ma már lassan 3 éve lesz, hogy kint vagyunk és minden nehézség ellenére azt mondom, hogy megérte!!! Pedig az elején nekünk is volt (kisebb) nyelvi-, munkavállalási-, és pénzproblémánk is, meg még sorolhatnám.... Mára viszont sok álmunk megvalósult már, amit otthoni viszolnylatban nem igen érhettünk volna el... a továbbiakért pedig küzdünk, fáradhatatlanul...
Ezért Nektek is csak kitartást tudok kívánni, ne adjátok fel, bármilyen nehézség is jön. Már nem vagytok messze az egyenestöl, s aztán meg kitartással és szorgalommal botítékolható a felfelé ívelés is!!!

Minden jót, én szurkolok!!!
ga.ag

Ayin 2010.09.21. 11:05:55

Sajnalom hogy ilyen nehez. Ne adjatok fel, semmivel sincs kevesebb jogotok mint egy angolnak, szivassatok meg a landlordot.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.09.21. 11:09:14

ne hagyjátok annyiban! fel kell jelenteni, a lelketeknek is jobb lesz tőle, és talán még a pénzetekhez is hozzájuthattok. össze kell szednetek magatokat, főleg lelkileg, erősnek kell maradnotok.

SanyaG 2010.09.21. 17:33:40

Na olvasom itt a bejegyzéseket!
Hiába, az élet kemény, de jó, hogy nem ütöttél vissza, mert akkor sanszosan téged szívatnának meg. Menj vissza a rendőrségre, és akár mennyit is váratnak, tesztelik, hogy mennyire gondolod komolyan. Szóval ha 3-4h akkor annyi, de mindenképp verd végig a jog adta keretek között a dolgot. Szívasd meg azt a drogos, elszállt agyú majmot, a pereputtyával egyetemben. A fű ott sem legális, aztán csak kapja meg a magáét, hisz nem volt törvénykövető, elég sok téren. Szóval az ilyen pöcs csak ne akadjon ki, ha épp normálisan faképnél akarják hagyni, előre bejelentve. A meló megvan, akkor ott ne hagyd, most lesz 1-2 szűkös hetetek, de haza ne gyere nekem!
Kitartás, aztán ha beindul a dolog, akkor azért úgy olvastam valami tanaras dolog is kilátásba kerülne már végre. Ha meg kint van a diplomád, indítsd már el annak is a honosítását, igaz 1/2 év, de utána normál tanár is lehetnél. Addig meg jó ez a sütöde, és Áginak is biztosan akad itt is valami. :)
Szóval kitartás, én szorítok. Aztán ha kellünk, küldöm Igort és Szergejt, nem lesz ott para! :)
A viccet félretéve, kitartás, és ha túllendültök a holtponton megindul az a szekér a rögös úton!

ZmanUK 2010.09.21. 18:11:07

Possession

Maximum penalty
As a Class B drug, the maximum penalty for possession increases from two to five years imprisonment.

If an adult is caught in possession of cannabis:

1) for the first time - they will be issued with a cannabis warning. A cannabis warning is a spoken warning given by a police officer, either on the street or at the police station. The police have the option of using a cannabis warning when someone is caught with a small amount of cannabis for personal use.
2) for the second time - They will be issued with a Penalty Notice for Disorder (PND) for cannabis possession. PNDs are tickets that police officers can issue at the scene of an incident or in custody - they carry an on-the-spot fine of £80.

Ezeket kaphatja ha megfogjak hasznalati mennyiseggel. (Ennek ellenere celszeru feljelenteni)

De en amugy a testi sertesert jelentenem fel.

(Common assault and Battery) - ennek ez a hivatalos neve

- Az okle razasa az arcod elott, es az hogy megutott pontosan illik erre az offense-re.

Ne hagyd magad, eroszakold ki hogy tegyen valamit a rendorseg

somlac 2010.09.21. 21:47:03

Kitartás!! Ha már ész nélkül mégy a nagyvilágba, akkor legalább most kapaszkodj az itthonról küldött segítségbe. Gondolkozz Gergő! Lehet hogy havonta fizet csak a pékség, de ez csak az első hónapban zavaró./addig amíg a nincset kell beosztani/ Szerintem fogadd el anyukádék segítségét! És ha van hol lakni, akkor már csak dolgozni kell! Ne felejtsd el SZERZŐDÉSES MUNKA!!! Innen már csak felfelé vezet az út!!!!! Vigyázzatok magatokra! sziasztok

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.06. 16:46:29

mikor hívtak, mondtuk, hogy megyünk azonnal. Ott azt mondták, várjunk húsz percet, mondtuk, nem várunk, éhesek, fáradtak vagyunk."

20 percet nem voltatok képesek várni, akkor minek mentetek be?
süti beállítások módosítása