HTML

Gergő blogol

Ezt a blogot három korábbi írásom kapcsán indítom, amelyeknek újra aktualitása lett számomra. Hogy hová jutunk? Az élet számtalan területét érinteni fogom. Ahogy én látom..

Friss hozzászólások

2010.07.16. 17:41 GGerg

Második próbálkozás

Délután bementünk abba a munkaközvetítőbe, amelyik tegnap zárva volt.

Nagyon kedves volt a faszi (angol) és teljesen értjük őt, nagy eredmény, hogy Ági is, meg is dícsért bennünket, hogy jó az angolunk. Jövő hétfőre van időpontunk, délelőtt tíz órára. Nem számítunk nagy gondokra, egyszerű gyári munka lesz, de legalább segítenek az NI-szám megszerzésében, stb. Utána már sokkal szabadabbak vagyunk, bárhova mehetünk, minden adatot megszerzünk és neki fogok állni az angol jogsi igénylésének is.

1 komment

Címkék: anglia külföld kezdetek tervek kihívás


A bejegyzés trackback címe:

https://gergoblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr692155977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tixar 2010.07.18. 16:15:58

Azt tudod, hogy nem kell munkahely az NI számhoz? Elég, ha "EU jogoddal élve" azért vagy itt, hogy dolgozzál, erre az is elég, ha csak jelentkeztél állásokra.

Nem árt, ha papíron is kaptál visszautasítást, de sok példa van arra, hogy emailes visszautasítást kinyomtatva (vagy akár pusztán jelentkezési visszaigazolásokat is) elfogadnak.

A job centre-ben főleg az a dolguk, hogy azokkal kekeckedjenek, akiknek külön engedély kell a munkához, illetve hogy meggyőződjenek a személyazonosságod rendben van. Egy olyan országban, ahol mindenféle hivatalok/cégek papírjait fogadják el azonosításnak, ez érthető. EUs állami azonosító okmányokkal szemben viszont semmi kötözködnivalójuk nem lehet.

2004 és az előtti EU tagoknak joguk van "csak úgy" dolgozni, amihez viszont kell az NI...

A WRS-t ne felejtsétek el, ahogy kezdtek dolgozni, májusig még zargathatnak ezzel...
süti beállítások módosítása