HTML

Gergő blogol

Ezt a blogot három korábbi írásom kapcsán indítom, amelyeknek újra aktualitása lett számomra. Hogy hová jutunk? Az élet számtalan területét érinteni fogom. Ahogy én látom..

Friss hozzászólások

2010.09.22. 19:00 GGerg

Most adjatok tanácsot: a dilemmánk

A tegnapi egyik hozzászóláson nagyon berágtam, le is csesztem érte az egyik barátomat, mert a blog nem publikus az ismerőseim körében (az más, ha én adom meg), különös tekintettel arra, hogy a kisvárosok közös jellemzője a rohadék kidumálás. Utálom. Most, úgy tűnik, nem úszom meg. Szerencsére ez a barátom észrevette magát és egyből rájött, melyik volt az a rész, amelyik kivágta nálam a biztosítékot.

Nem mentünk ész nélkül a nagyvilágba. De mindegy is, ettől függetlenül ez bárkivel előfordulhat, hallottam olyat egy ismerőstől, akit szakadó esőben raktak ki a házból (egy nő az illető) és tüdőgyulladása lett utána. Aztán egy másikat kisgyerekkel rakták ki Franciaországban. Megint egy másikat szintén ki akarták rakni, de a rendőrség segítségével le tudták lakni a kauciót (itt nagyon elqrtuk, belátom, de veszélyben voltunk).

Ez utóbbi barátom, Szilárd említette azt, ami a dilemmát okozza. Ő London déli részén él és azt mondogatja napok óta nekünk, hogy hagyjam ott a pékséget és menjünk el Londonba vagy legalább a közelébe, közelebb, mint voltunk Watfordban. Ott van munka, több pénzért, angol nélkül is, a mai napig. Igaz, hogy kicsit drágább - bár ezeknél a rohadékoknál biztos nem -, de ha van mindkettőnknek munkája, ez nem számít.

Holnap munka után el is megyünk, innen 130 km kb. az út Crowborough-ba  (Londontól délre) és átbeszéljük a dolgokat. Ott leszünk szombat reggelig. Legalább alszunk egy jót, mert most éjszaka is a kocsiban aludtunk az út szélén (bár este még Balázséknál fürödtünk és ettünk). Meg is ijedtünk a nagy kopogásra és vakító fényre, egy rendőrnő ébresztett éjszaka. Kérdezte, hogy mi a baj, miért állunk itt. Én álmomból felébresztve mindent elmondtam neki. És azt mondta, ha bemegyünk a rendőrségre, akkor segítenek nekünk, adnak szállást. Egyébként este néztünk egy szállást a netről, amely azt írta, hogy egy hónap a minimum tartózkodási idő. Megnéztük, nem volt rossz ( a környék sem), de ott hat hónapot mondtak...

Viszont lutoni segítőnk, Tibor lehet, hogy tud olyan szállást szerezni számunkra (Lutonban), ahová be tudnánk ugrani pár hétre, kaució nélkül. Ugyanis én úgy nem fogom otthagyni a st. albans-i munkát, hogy nem tudom, mi van a jogsimmal és a digitális tachográfommal. Ha a kezemben lesz, onnan már tuti, hogy rendes munkám lesz Londonban. Onnantól nem félek.

És mára az egyik munkatársamnál (litván kiscsaj) kimoshatjuk a ruhánkat és meg is fürödhetünk. Igazából, ha fürödhetek, onnantól nem érdekel az autóban alvás.

 

Tehát kommenteket szeretnék kapni a dilemmánkra. Menjünk-e Londonba most vagy két-három hét múlva (nekem utóbbi tetszik) vagy maradjunk itt. Itt Áginak nem biztos, hogy lesz melója.. Nekem még esetleg a jogsival.

Elméletileg meg tudjuk csinálni.

Elméletileg.

7 komment

Címkék: anglia munka segítség külföld tervek állás kollégák kihívás


A bejegyzés trackback címe:

https://gergoblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr832315955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

somlac 2010.09.22. 20:42:54

Sziasztok. Először is, ne bántsd a közös barátunkat. Másodszor pedig, ahogyan én látom igenis ész nélkül és naivan mentetek ki. Látom hiába meséltem el azokat a dolgokat annak idején/ pizzás doboz hajtogatás közben/. Egyébként nem kell idegeskedned nem foglak kibeszélni senkivel! Csak érdekelt hogy mi van veletek! Ha kell akkor tudok Londonban szállásadót. És van ismerősöm akinek munka közvetítő cége van ott. A szállás heti 100 font. kettőtöknek együtt. A te nyelv tudásoddal simán el tudnak helyezni pincérként. Én a te helyedben nem gondolkoznék, elfogadnám az itthoni segítséget/anyudéktól/. Majd lépnék tovább! /de csak ha a pékség körül nincs lakás/ Ha van lakás, akkor maradnék egy két hónapig, addigra úgyis meglesz a jogsid és a tachográfod. Azzal pedig már jó pénzt lehet keresni/ 7-9 font/óra/. Egyébként ajánlom a következő oldalt: EURES.EU ! Haragudhatsz ha akarsz, de akkor rám!! És ne másra! Sok szerencsét! Vigyázzatok magatokra! :)

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.09.23. 07:41:19

én a helyetekben maradnék. szerződéses munkát kaptál, ha ledolgozol egy fél évet, lesz referenciád is. a rendőrségi ügy miatt is érdemes maradnotok. Londonban ráadásul sokkal több a bevándorló, ott mindenkivel meg kell küzdenetek egy-egy állásért.

ne kapkodjatok! mérjétek fel a helyzetet. ha maradtok, lesz munkád, találtok szállást. ha elmentek, nem biztos, hogy lesz munkátok, ami a legfontosabb most.

ahramnev 2010.09.23. 09:07:32

Sziasztok! Elég régen figyelem a történéseket körülöttetek. Véleményem szerint a szerződéses munka jelenleg nagy segítség és biztonságot is ad, főleg akkor, ha a munkaadó és a munkatársak segítőkészek, mint ahogy írtad pl: a lakás keresésben. Ezt most nem kellene feladni. MERT EZ MOST BIZTOS!!!? Kitartás. Csak akkor változtass, ha előtte meggyőződtél az információ valódiságáról. Már biztosan nincs kapcsolat az előző szállásadóval, ne foglalkozz vele, de ha esetleg továbbra is szemétkedik, jelenstd fel, / ha megvéd a rendőrség, mert Ő van otthon /
NE kapkodj és ne ess pánikban, a józan paraszti és mindig segít!!!!
Sok sikert, vigyázzatok magatokra.

ZmanUK 2010.09.23. 12:03:01

Biztosat a bizonytalanert nem szabad feladni.

Igaz hogy sok a munka Londonban, de nagy a konkurencia is.

Szobat mondjuk marha konnyu kivenni Londonban (meg kell keresni a Laciekat, akiknek magyar ingatlankozvetitoje van- meg evekkel ezelott eleg volt naluk az egy hat deposit es egy hetet elore fizetni)

Szerintem csak akkor eri meg bemenni Londonba, ha van annyi penzetek, hogy 1-2 honapig szobat bereljetek, es ellegyetek ha nincs melo.

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2010.09.23. 17:58:36

Köszönöm a normális kommenteket, ezek vannak elsöprő többségben.

bandika57 2010.09.24. 01:28:17

most hétvégére 43,50-55£ között van a jegy
süti beállítások módosítása